Μέσα σε χρόνια δανεικά/ απρόσμενα και ξένα/ μες τα ποτάμια τα θολά/ που ζω σα μαύρη σμέρνα... (Διάφανα Κρίνα) ...

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 19, 2008

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας vs Πατρινή Βδομάδα Στατικότητας



Το διάστημα από 16 έως 22 Σεπτεμβρίου, έχει βαφτιστεί Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας. Πάει να πει ότι ο Ευρωπαϊκός ντουνιάς οργανώνει εκδηλώσεις στοχεύοντας την εφαρμογή πολιτικών σχετικών με τις μετακινήσεις, για μια καλύτερη ποιότητα ζωής στις πόλεις.
Στην Πάτρα μια από τις σχετικές γιορτινές δράσεις που αποφασίστηκαν, ήταν χάραξη ποδηλατολωρίδων σε δυο τρεις κεντρικούς δρόμους, που θα λειτουργούν όοοολη την επίσημη βδομάδα Κινητικότητας, καθώς και όοολες τις Κυριακές του χρόνου. Γες σερ! Τόσος χώρος και τόσος χρόνος, παραχωρήθηκε στους ποδηλάτες.

Να χαρώ εγώ ποδηλατοδρόμους… Δηλαδή τι να χαρώ, που τη μπογιά των διαγραμμίσεων που τους ορίζουν, την ξέφτισε κιόλας η σόλα της χοντρής τζιπάρας που σπινιάρει μάγκικα και την ξέπλυνε το Σεπτεμβριάτικο πρωτοβρόχι.
Ψιχουλάκια να έτριβαν για να δείξουν το δρόμο, πιο πολύ θα έμεναν χάμω.

Και άντε, πες ότι κάτι φαίνεται ακόμα από τις κίτρινες γραμμές. Μπαίνεις εσύ μέσα στο μονοπατάκι που ορίζουν και πας. Πού πας ρε Καραμήτρο; Πέρα δώθε θα κάνεις στη Ρήγα Φεραίου, στη Μαιζώνος ή στη Κορίνθου; Βέβαια μπορείς ν’ ανηφορήσεις και τη Γούναρη, ν’ αλωνίσεις ποδηλατικώς την πλατεία Ψηλών Αλωνίων, αλλά όσοι ποδηλατούν δε το κάνουν μόνο για να βολτάρουν στο κέντρο της Πάτρας και ούτε βρίσκονται ως δια μαγείας σ’ αυτό.

Μπορεί όμως να παρεξήγησα το όλο θέμα και οι κίτρινες διαγραμμίσεις που τράβηξε εν μία νυκτί ο δήμος, να μην ορίζουν ποδηλατοδρόμους. Κάτι άλλο θέλουν να πουν οι ποιητές. Μάλιστα! Σίγουρα θέλησαν να υπογραμμίσουν την κακή κατάσταση του οδοστρώματος, με τις λακκούβες, τα αυλάκια, τα σκασίματα, με τα όλα του τέλος πάντων. Ωραία μάγκες το λάβαμε το μήνυμα: «Θέλετε να κυκλοφορείτε με ποδήλατο; Κάντε το υπ’ ευθύνη σας. Εμείς σας προειδοποιήσαμε!»

5 σχόλια:

Unknown είπε...

Το καλύτερο ειναι οτι τα ζώα πάνε και κοπανιούνται και τα θρύψαλλα μένουν στην άκρη του δρόμου...Οπότε θές δε θές θα περάσεις απο πάνω τους...Ενα μνημόσυνο ρε σμέρνα θα κάνουμε για τα καημένα λαστιχάκια μου? :P

Δημήτρης

smerna είπε...

Αμέ! Νομίζω μάλιστα ότι η μονή Βατοπεδίου (πλούσια και... βατή περιοχή) είναι το καταλληλότερο μέρος για μνημόσυνο.
Αφού μνημονέψουμε τα παλιά, δε θα υπάρξει κανένας κίνδυνος να μνημονέψουμε και τα καινούρια σου λάστιχα. Σ<<<<

Unknown είπε...

τα καινούρια θέλω να μνημονεύσουμε!
αλλά μάλλον όπως έχει γίνει η κατάσταση θα πάω να τα αποτεφρώσω και ας με αφορίσουν, χεχε.

smerna είπε...

Τι παραπάνω να πάθεις δηλαδή;
Έτσι κι αλλιώς εδώ "δεν πιάνουν οι κατάρες, δε πιάνουν οι ευχές..."
(ΤΡΥΠΕΣ)

Unknown είπε...

πάντως πέρα απο την πλάκα να κλείσω λέγοντας: "Φοβάμαι όλ'αυτα που θα γίνουν για μένα , χωρίς εμένα"
;)