Μέσα σε χρόνια δανεικά/ απρόσμενα και ξένα/ μες τα ποτάμια τα θολά/ που ζω σα μαύρη σμέρνα... (Διάφανα Κρίνα) ...

Παρασκευή, Ιουνίου 07, 2019

Ταβέρνα Η ΕΝΟΧΛΗΣΗ

  Είναι ορισμένοι καταστηματάρχες οι οποίοι είναι επαγγελματίες. Έχουν καφετέριες; Σερβίρουν καφέ. Έχουν ταβέρνες; Σερβίρουν φαί. Παραπέρα ουδέν. Δεν ενοχλούν την γειτονιά. Είναι Κύριοι!

  Είναι και κάτι άλλοι πάλι, που ενώ έχουν ταβέρνα και μάλιστα με υπαίθρια τραπέζια, την έχουν δει ιδιοκτήτες μπουζουκομάγαζου , στεγασμένο σε αίθουσα με έξτρα ηχομόνωση.

Καλούν το λοιπόν τα λαϊκά τους συγκροτήματα, τοποθετούν τις ηχειάρες τους και δώστου οι πενιές μέχρι τις 3 τα ξημερώματα στη διαπασών. 
  Θέλει ο γείτονας να κάνει κάτι άλλο στο σπιτάκι του, απ’ το να ακούσει την μουσική τους; Να διαβάσει; Να χαλαρώσει; Να κοιμηθεί ίσως; Να πάει να γαμηθεί, θα ακούσει τις νότες τους μέχρι να του τρυπήσει ο εγκέφαλος απ’ την ένταση.

  Γι’ αυτές τις περιπτώσεις ασυνειδησίας, θράσους, ηλιθιότητας και ασυδοσίας, υπάρχει ο Δήμος και η Αστυνομία που κανονικά θα έπρεπε να βάζουν φρένο.
Κ Α Ν Ο Ν Ι Κ Α…

  Αντ’ αυτού οι πολίτες του Πλωμαριού είναι έρμαια μιας χονδροειδούς αισθητικής και άκρατου λαϊκισμού. Μέχρι φυσικά να ξυπνήσουν.

Υ. Γ. Όλα αυτά συμβαίνουν εν μέσω πανελληνίων. Δηλαδή αν στη γειτονιά υπάρχει κάποιος μαθητής που δίνει εξετάσεις, ας ξαγρυπνήσει, λόγω άγχους, λόγω θορύβου, λόγω του ότι οι γονείς του είναι τόσο πρόβατα που δεν αντιδρούν.   


Δεν υπάρχουν σχόλια: