Μέσα σε χρόνια δανεικά/ απρόσμενα και ξένα/ μες τα ποτάμια τα θολά/ που ζω σα μαύρη σμέρνα... (Διάφανα Κρίνα) ...

Δευτέρα, Νοεμβρίου 17, 2008

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΑΝ/ΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ (η πόρτα είναι ανοιχτή και τα σκυλιά δεμένα ; ...)
Μας ονομάτισαν: «λαϊκή βάση», που ορίζεται απ’ τις βουλές των βουλευτών.
Μας είπαν: «αυτιστικούς καταναλωτές» της νέας εποχής, που υπακούμε στις επιταγές των διαφημιστών και των νόμιμων τραπεζικών τοκογλύφων.
Μας κορόιδεψαν: «τηλεορασάκιδες» από κούνια, που βουλιάζουμε στον καναπέ, στο όνομα των τηλε - δημαγωγών.

Ψέματα μας τα ‘παν ρεεε… Δεν είμαστε τίποτα απ’ αυτά που μας υπνωτίζουν να πιστεύουμε και να υπηρετούμε.

-Είμαστε πολίτες που αυτο-οργανωνόμαστε για το καλό της κοινωνίας μας.
-Είμαστε σαμποτέρ στην «φιλελεύθερη» οικονομία τους και για τ’ αναρίθμητα καταναλωτικά λιλιά τους, δε δίνομε ούτε ένα λεπτό (χρόνου ή παρά).
-Είμαστε άπιστοι και οραματιστές από γεννησιμιού μας. (Εξαιτίας μας οι τηλεοράσεις αυτοκτονούν, καταπίνοντας τα τηλεκοντρόλ τους).

Κάθε μέρα μας κρεμάνε άλλες ταμπέλες, ανακυκλώνοντας την ονοματολογία σε βάρος μας, για να πιστέψουμε ότι είμαστε κάτι άλλο απ’ αυτό που πραγματικά είμαστε.
Μας χρήζουν «Γενιά των 700 ευρώ», κοστολογώντας απ’ την αρχή την αξία μας, σα να ήμασταν εμπορεύματα.
Μας βρίζουν «Λαθρομετανάστες» και μας «σκουπίζουν» κατά βούληση απ’ το δρόμο, γιατί χαλάμε την εικόνα της γερασμένης πόλης τους.
Μας φτύνουν «Αποβράσματα της κοινωνίας» και μας κλείνουν στα μολυσματικά κλουβιά τους, οπού πράγματι μας χειραγωγούν ως απόβλητα, οι εντιμότατοι φορείς της δικαιοσύνης.

Ψέματα μας τα ‘παν ρεεε… Δεν είμαστε τίποτα απ’ αυτά που μας υπνωτίζουν να πιστεύουμε και να υπηρετούμε.

- Είμαστε η Ανεκτίμητη Γενιά, για τον απλούστατο λόγο ότι ακόμα δεν αποδώσαμε τιμή στους εαυτούς μας.
- Είμαστε Πρόσφυγες, το καθεστώς και η φρίκη του πολέμου δε μας χωρούσαν, ούτε μας άξιζαν. Γι’ αυτό δραπετεύσαμε, για να ζήσουμε ελεύθεροι, όχι λαθραίοι.
- Είμαστε Κρατούμενοι, ενός μηχανισμού που θρέφει την ατιμία και την αποκτήνωση, αφήνοντας τα πραγματικά «θηρία» έξω, ν’ αλωνίζουν ανενόχλητα.

1 σχόλιο:

sofovlaks είπε...

Διάβαζα τη φιλοσοφία της βαρεμάρας και κάπου ο συγγραφέας λέει : είμαστε δημιουργήματα των λέξεων των άλλων και δεν έχουμε καμία άλλη επιλογή.
Και διαβάζοντάς το σκέφτηκα αυτό εδώ το κειμενάκι. Που καθιστά ξέχωρο το τι είσαι με το τι σε βαφτίζουν. Τι σε βαφτίζουν έτσι ώστε να νομίζεις ότι αυτό είσαι, μια έτοιμη ψευδαίσθηση για το είναι σου, ένα ψεύδος για να είσαι αυτό που θένε. Ο υπάκοος υπήκοός τους.